Cinderella Forbrenningstoalett Installeres

Snille rørlegger Espen fra Aase Rør kom innom en lørdag ens ærend for å installere forbrenningstoalettet for meg. Jeg skal innrømme at jeg aldri har brukt et forbrenningstoalett før, men det var absolutt den beste løsningen jeg fant for denne type hjem. Så der skal jeg snart bli en erfaring rikere!

Cinderella har vært tydelige på at denne modellen (Comfort) ikke har vært testet over tid til dette formålet; å bruke daglig i mobilt hjem. Dette blir derfor for et lite eksperiment å regne.

Her ser du installasjonsprosessen og hvordan jeg har valgt å sette det opp.

Annonse: Alle mine samarbeidspartnere har vært generøse nok til å gi meg redusert pris på sine produkter / tjenester, derfor må jeg merke all omtale av dem som «annonse» ihht markedsføringsloven.

 

Du kan montere Cinderella toalettet i flere mulige konfigurasjoner for hhv inn- og utluft. Jeg valgte en variant av denne løsningen, med innluft fra gulv og utluft ut taket.

 

En ting å merke seg er at hovedregelen for rør i tak er at det skal stikke ut minimum 60 cm over ferdig tak. Dette er for å sikre god trekk da det i enkelte vindretninger i forhold til takkonstruksjon kan bli et vakuum litt innpå taket. Det er også på grunn av snømengde som kan bygge seg opp.

 

Espen er på plass og installerer rør i gulv som skal suge luft inn til toalettet.

 

Slik ser det ut.

 

Ved siden av her vil det også installeres urinal fra Cinderella. Det vil begrense antall besøk på forbrenningstoalettet, og dermed spare mye strøm!

 

Toalettet settes på plass og rør til luft ut monteres.

 

Toalettet skrus fast i gulvet for å være bedre sikret under transport.

 

Side view. Rørene på plass bak.

 

Utluftingsrøret kobles på et forlenger-rør som går opp gjennom taket, forbi hemsen og helt opp gjennom taket. Askeskålen settes tilbake på plass etter toalettet er skrudd fast.

 

Espen sjekker koblingen med utluftingsrøret som går helt opp gjennom taket.

 

Her stikker utluftingsrøret ut på taket. Dette skal vi få delt inn i to deler etter taktekkingen, slik at vi kan ta av øverste del under transport. Anbefalt høyde på rør over tak er minimum 60 cm.

 

Tada! Ett stk nydelig forbrenningstoalett på plass. Jeg tenker i utgangspunktet å beholde røret synlig som et designelement, får se hva jeg finner på her.

 

Teknisk rom inderst til venstre, så kommer vask i midten, dusj til høyre, og så urinal / forbrenningstoalett.

 

Jeg er så glad for alt vi får på plass! Nå skal trappen opp til soverommet bygges og jeg skal få nytt besøk av elektrikeren. Smooth sailin’, baby!

Sees snart,
– Mari

0 svar

Legg igjen et svar

Bli med i diskusjonen?
Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *