Jeg Har Flyttet Inn!

Endelig! Nå har jeg flyttet inn i mitt lille rede 😀

Det er fantastisk å ha kommet så langt at jeg kan bo her nå. Jeg trives veldig godt både med huset og plassen hvor jeg bor. Det er spennende å møte hverdagen i et minihus og lære mer om hva som funker bra og hva som kanskje kan gjøres enda bedre.

Jeg gleder meg til å dele mine erfaringer fra prosessen og vise hvor godt utnyttet og funksjonelt et minihus kan bli. Ikke minst gleder jeg meg til å vise hvor flott Mini blir når hun etterhvert blir ferdig møblert og forvandles fra et hus til et hjem.

I mellomtiden deler jeg en liten sneak peak fra starten på møbleringen og omgivelsene. Fineste baben i byen 😍

 

Kjøkken med utsikt mot sovehems og stue / kontor.

 

Stuekroken med flyttbart kontor.

 

Mini i måneskinn.

 

Utsikt fra stuen mot havet.

 

Sees snart,
– Mari

11 svar
 1. Børge
  Børge says:

  Hei Mari🙂 Så fint du har fått det. Jeg har bestemt meg å gå for en sånn henger som du har. Jeg bare lurer på hva som var maks lengde på hengeren, var det sånn at det var en maks grense på 12m? Jeg må ha minimum 12 m for å få plass til det jeg ønsker😉 Mvh Børge🤗

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Tusen takk 🙂 Det er noe med at totallengde på henger må maks være 12 meter inkludert drag dersom den skal kunne trekkes på veien, men husker ikke nøyaktig hvor jeg har det fra. Så må ikke huset være for langt / draget ikke må være for kort fordi du skal kunne svinge i rundkjøringer. Dersom du ikke planlegger å kjøre huset på vei, men fraktes med annen bil så står du nok mye friere. Husvognene er vel ca 4 x 12 meter? Du finner kanksje det du leter etter her: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1990-01-25-92/KAPITTEL_5#KAPITTEL_5? Mari 🙂

   Svar
 2. Erik Holme
  Erik Holme says:

  Hei.

  Fantastisk mikrohus du har laget.

  Her er et forslag til tilhenger som jeg har tro på, se link: https://www.ironeagletinyhousetrailers-mobile.com/
  Grunnflata på den største tilhengeren de har er på 23,2 m2. Det er utvendige mål. Lengdemål inkludert hengerfeste er på 10,43 meter. Kanskje de er villige til å lage en tilhenger som er bittelitt større?

  Hvor stor er grunnflata på den største hemsen din i Mini?

  Vh Erik Holme

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Tusen takk, Erik 🙂 Mange spennende leverandører fra utlandet. Husk å sjekke kompabilitet på elektrisk tilkobling, fraktalternativer og ikke minst dimensjoner ihht norsk lovverk. Husk også at dersom du skal kjøre hus og henger på norske veier så må du ta høyde for ting som å kunne svinge i rundkjøringer. Sovehemsen min er rundt 8 m2, Lykke til med eget prosjekt 🙂

   Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Linda! Det vil avhenge av mange faktorer, men jeg anslår et ferdig hus til salg kan komme på rundt 1.2 – 1.6 millioner. Dersom du vil holdes oppdatert på eventuell produksjon og salg av flere minihus kan du legge igjen eposten din her: http://www.literede.no/egetminihus 🙂 🙂

   Svar
 3. Kaisa
  Kaisa says:

  Hei
  Så flott!
  Vi skal kjøpe et ferdig minihus, men er livredde for at kommunen skal stoppe drømmen vår. Åssen lover og regler har du måtte forholde deg så langt? 😊

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Kaisa! Takk 🙂

   Slik jeg forstår lovtekstene har du ved hus som ikke er TEK godkjent (eks hus på hjul) to valg for plassering over lengre tid:

   1. Stå maks to år på privat / leid tomt som «midlertidig plassering» og så flytte til ny tomt (dette er søknadspliktig med byggesøknad til kommunen). Det er godt mulig tilkoblingsplikt på vann og avløp ved en slik løsning, det krevde Sandnes kommune da jeg forhørte meg med dem. Her kan det være variasjoner fra kommune til kommune, så det er lurt å gå i dialog med kommunen så fort som mulig dersom dette er aktuelt.

   Tolkningsuttalelse ang begrepet husvogn og om plassering på egen tomt er et søknadspliktig tiltak: https://bit.ly/2Jtorns.

   2. Stå på helårs campingplass (ikke søknadspliktig).

   Relevant regelverk som viser du har lov å bo på helårs campingplass: https://bit.ly/32nRArQ – Paragraf $5-1-2.

   Mari 🙂

   Svar
 4. Tine
  Tine says:

  Hei
  Hvordan er det med bredden på huset ihht frakting langs veiene? Har lest et sted at høyeste tillatte bredde er 3,55 m hvis man ikke skal måtte benytte seg av spesialbil som kan kjøre «bred last»?

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Tine!

   For frakt på vei over 3 meter må du merke med «bred last» og ha følgebil. Ble fortalt at mellom 2.55 – 3 meter må du merke med lys, men finner ikke det spesifisert ved en rask gjennomgang av regelverket. Her må du eventuelt høre med veivesenet!

   Gjeldende lovverk finner du her: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1990-01-25-92 (Kapittel 5).

   Mari 🙂

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

Legg igjen et svar

Bli med i diskusjonen?
Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *