Teknisk Rom og Bad Monteres!

Det er fantastisk og litt sprøtt å se alle de teoretiske planene komme til liv. Mini har fått montert bad og teknisk rom. Det tekniske rommet er hovedbasen for all vannlagring, filtrering og distribusjon. Vi har jammen fått plass til mye teknologi på et lite rom. Check her out!

 

Annonse: Alle mine samarbeidspartnere har vært generøse nok til å gi meg redusert pris på sine produkter / tjenester, derfor må jeg merke all omtale av dem som «annonse» ihht markedsføringsloven.

 

Espen fra Aase Rør back at the scene, denne gangen med en egenmodifisert ståltank fra Nordic Steel. Her viser han frem «floateren,» som vil sørge for at vanninntak stopper når tanken er full.

 

Det bare tekniske rommet står klar.

 

Vannet renner først gjennom en utvendig filterkasse som er koblet til takrennen. Espen fyller her på med Juraperle marmor. Vi har laget en isolert kasse utenpå filterkassen for å isolere mot frost.

 

Inne gjøres noen flere tilpasninger på tanken. Tanken er på ca 300 liter.

 

Tanken settes inn i teknisk rom og Espen borer hull til vannslangen som skal lede vann inn fra det utvendige regnvannsfilteret.

 

Vannet (som allerede har blitt filtrert èn gang i regnvannsfilter utvendig) kommer inn i ståltanken. Derfra skal det gå via en Grundfos pumpe gjennom et kullfilter og et UV filter. Legg merke til vannslangen utpå tanken som til enhver tid vil vise vannivå.

 

El-kjel (som skal varme opp vannet til vannbåren varme) er montert og Espen legger resterende rør til hhv kjøkkenvask, vaskemaskin og vask på badet.

 

Samlingspunkt for vannbåren varme monteres.

 

Leif Roger fra Time Elektro tar en tur innom for å fullføre den elektriske installasjonen i teknisk rom.

 

Ain’t she a beaut? Her har også den 110 liter varmtvannsberederen fra Høiax kommet på plass.

 

Stian fra Aase Rør kommer innom for å klargjøre til kjøkkenvask og montere resten av badet.

 

På badet er nå alt klar til vask og speil.

 

Stian er så høy at badetromstaket ser ekstra lavt ut.

 

Her monteres min nydelige kran og hånddusj fra Korsbakken.

 

Vask og servantkran snart klar til bruk.

 

Det meste er på plass og her er det klart for kjøkkenmontering.

 

Her ventes en vask / tørk kombo, uttrekkbart tørkestativ og håndklestang. Det tekniske rommet er snart klar til uttesting.

 

For et kunstverk! Det blir spennende å teste det hele i praksis.

 

Badet er nesten helt ferdig og det føles godt og romslig!

 

Her har dusjveggen også kommet på plass. En liten persienne i vinduet og tilkobling av vann og strøm, så er dusjen klar til bruk!

 

Magisk! Med nydelig bad og storslått teknisk rom på plass, venter vi spent på kjøkkenmontøren fra Sigdal. 🙂

Sees snart,
– Mari

8 svar
 1. Josefine
  Josefine says:

  Vil gjerne ha innlegg om hverdagen i mini 😍 hvordan det ser ut når du får satt ditt eget preg på mini! Så gøy å følge et minihus i Norge!

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Josefine! Og takk for melding 🙂 Det kommer om en liten stund! Nå jobbes det med fullføring av alle små ting som skal på plass og ikke minst skal jeg bo meg litt inn og bli litt kjent med Mini 😀

   Svar
 2. Erik Holme
  Erik Holme says:

  Hei.

  Hvor får du drikkkevann fra?

  Hva slags toalett-løsning har du? Har du koblet deg på det kommunale nettet?

  Vh Erik Holme

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei! Jeg bærer inn drikkevann enn så lenge (selv om vannet jeg samler nok er av drikkevannkvalitet etter all filtreringen – har ikke testet det enda). Jeg har Cinderella forbrenningstoalett. Kun tilkoblet strømnettet 🙂

   Svar
   • Erik Holme
    Erik Holme says:

    Å ja. Blir interessant å høre når du får testet det. Det hadde vært kjekt om det er av såpass god kvalitet at man kan drikke det. Kan jeg spørre hvor spillvann går hen?

    Svar
    • Mari Louise
     Mari Louise says:

     Ja det hadde det. Har en ide om at det er gode næringsstoffer i vann som kanskje blir ødelagt ved så mye filtrering (uv blant annet), men jeg har ikke undersøkt dette videre. Tester en gråvannsløsning som heter BioBox M fra Finland. 🙂

     Svar
 3. Kristine
  Kristine says:

  Kan jeg spørre om du fant noen henger med tyngde over 3500 (ikke gigantisk henger heller), og hvor kan en få tak i slik ?

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Kristine! Hengeren jeg har brukt er ganske gigantisk, ca 10×3 meter. Den er spesiallaget hos Foss Eik mekaniske verksted. Jeg kan ikke huske å ha sett noen i mindre størrelse som tåler mer enn 3.5 tonn dessverre. Det henger kanskje sammen med at de aller fleste som bygger i mindre størrelse satser på å få huset godkjent som campingvogn? Mari 🙂

   Svar

Legg igjen et svar

Bli med i diskusjonen?
Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *