Drømmen blir endelig virkelighet: Jeg bygger minihus!

Jeg har alltid ønsket meg en billigere måte å leve på.

Å kunne føle meg fri, styre min egen tid og bruke den på det som føles meningsfullt.

Prisen for å eie sitt eget hjem i dag er veldig høy. Det medfører høye månedlige utgifter og krav til en viss inntekt.

Da jeg hørte om konseptet minihus, så jeg muligheten til å skape det jeg har savnet: mitt eget lille hjem til en mye billigere penge.

Minihuset har alt jeg trenger; stue, kjøkken, bad, toalett, soverom og til og med et gjesterom.

Så langt har vi kommet mars 2019. Mini tar form!

Siden jeg tok avgjørelsen i april 2018 har det vært enormt mye å lære og finne ut av. Terskelen for å skape noe nytt er veldig høy. Derfor ønsker jeg å dele det jeg har lært og gjøre det lettere for deg som også ønsker å leve billigere.

En billigere bosituasjon frigjør mange ressurser til å gjøre mer av det du vil. For meg har det alltid vært mye viktigere med opplevelser, reise og samvær enn å eie mange ting og ha et stort hus.

Jeg tror stadig flere av oss kjenner på ønsket om å bruke mer tid på det som virkelig betyr noe. Samtidig tror jeg de fleste av oss har et behov for å ha vårt eget lille rede, en følelse av “hjem.”

Jeg ser for meg en fremtid der det er gitt at det går an å velge å bo billig og ha mer tid til å bruke på det en selv ønsker. En fremtid med flere valg og bedre løsninger.

Dette er et lite steg på en større reise mot å skape bedre alternativ på boligmarkedet. Det jeg lærer om å planlegge, bygge og bo i et minihus vil jeg dele med deg på denne siden.

Jeg har vært så utrolig heldig å få med meg en skole på laget som skal bygge hele rammeverket. Vi satser på å være ferdig i juni 2019.

Jeg vil gjerne invitere fremtidsrettede samarbeidspartnere fra næringslivet til å bli med. Dette er en god mulighet til å vise frem hva din bedrift har å tilby til et nytt marked.

Håper du vil være med på reisen, dele egne erfaringer og være med å skape noe nytt.

Følg med på Facebook og Instagram. Gleder meg til å se deg der!

– Mari

4 svar
 1. Johnny s jahren
  Johnny s jahren says:

  Hvordan løser du problemet med at alle i norge må ha en registrert adresse ( gårds / bruksnummet)
  Og sist men ikke minst har du fått en plass å sette den fantastiske skapningen ? Jeg har fulgt prosjektet for det er helt fantastisk og jeg drømmer om det samme men sliter litt med hvordan det er lov å bo i sånt uten å få kommune eller stat etter seg ?
  Lykke til videre 🙂

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Johnny!

   Det skal være lov å bo i campingvogn / husvogn / minihus og ha fast bostedsadresse der. «..Personer som tar sin døgnhvile i mobile hjem parkert på sted med offisiell adresse..regnes som bosatt der når de har til hensikt å oppholde seg der i minst seks måneder..Det er et krav at boligen har sengeplass for antallet beboere, lys og oppvarming samt kjøkken og sanitærutstyr.» Dette er klipp og lim fra $5-1-2 her: https://bit.ly/32nRArQ

   Det virker for meg som minste motstands vei er å sette minihus på en etablert helårs campingplass. Dersom du skal plassere stort minihus på annen tomt må du i dialog med kommunen og søke om midlertidig plassering for 2 år om gangen (https://bit.ly/2Jtorns). Jeg mener at små minihus under 3.5 tonn på registrert henger regnes som vanlig campingvogn, da må du gjerne ikke søke om tillatelse til å parkere på tomt hvor det allerede står en primærbolig. Her har jeg ikke gjort nok research enda så jeg er ikke sikker. Ift plassering på annen tomt med stort minihus vil nok de fleste kommuner kreve tilkobling av vann og kloakk dersom det er tilgjengelig på stedet. Driver for tiden litt ekstra research på dette og vil nok lage en egen artikkel med mer info.

   Jeg vil mest sannsynlig plassere huset på en campingplass til å begynne med av overnevnte grunner 🙂

   Svar

Legg igjen et svar

Bli med i diskusjonen?
Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *