Minihus Hengeren Har Kommet!

Endelig er den her!

Prosessen med å finne en passende henger var lang og frustrerende. De fleste minihus er bygget på små biltilhengere som tåler maks 3.5 tonn. Jeg trengte en solid henger som tålte opptil 10 tonn vekt for å kunne bygge så stort jeg ville og bruke materialer tilsvarende husstandard. Jeg snakket med veldig mange tilhenger produsenter både i Norge, Europa, USA og Canada.

«Den store tilhengerjakten» fortjener en artikkel i seg selv, og jeg vil fortelle mer om hva en må tenke på ved valg av henger og utforming senere. For å gjøre historien kort i denne omgang; Jeg endte opp med å samarbeide med Foss Eik Mekaniske Veksted på Bryne. Sammen med deres tekniske tegner og arkitekt designet vi en traktortilhenger spesielt tilpasset minihuset.  Jeg er ganske sikker på at vi har endt opp med Rolls Royce utgaven av minihus hengere.

Gand videregående skole skal bygge hele rammeverket for meg, og var på plass for å hjelpe til da hengeren ankom i går.

Under ser du bilder fra leveransen. Jeg gikk rundt med en god-nervøs følelse hele dagen. Dette markerer virkelig starten på byggingen av mitt lille hjem.

 

Minihus Henger - Lite Rede

Svein Jarle fra Klepp Spesialtransport kommer til avtalt tid!

 

Minihus Henger - Lite Rede

«Hei! Hvor er nærmeste McDonalds??» (Evt: «I AM HERE TO DELIVER YOUR TRAILER!!»)

 

Svein Jarle fra Klepp Spesialtransport fikk hele leveringsprosessen til å se lett ut, selv om han rygget inn og heiset av tilhengeren på et smalt område.

 

Minihus Henger - Lite Rede

Lastebilen har rygget inn og er klar til å heise av tilhengeren (som ser veldig liten ut på den store lastebilen)

 

Hengeren heises av.

 

Minihus Henger - Lite Rede

Faglærer Per Sigve fra Gand Videregående har full kontroll!

 

Minihus Henger - Lite Rede

Per Sigve hjelper til med avheising av tilhengeren.

 

Minihus Henger - Lite Rede

Snart på bakken.

 

Tilhengeren er på bakken og trilles inn i hallen ved hjelp av heisekranen på Svein Jarle’s lastebil.

 

Fornøyd med rollen som tilskuer i akkurat denne prosessen. Enormt takknemlig for dyktige folk som hjelper til!

 

Minihus Henger - Lite Rede

Da var skjønnheten på plass.

 

Minihus Henger - Lite Rede

For et glis!

 

Minihus Henger - Lite Rede

«Er det obligatorisk å være med på gruppebilde?»

 

Minihus Henger - Lite Rede

JA! 🙂

Nå er både materialer og henger på plass. Da er det vel bare å starte å bygge??

 

Alle bilder tatt av Gry Brekke Hustveit – takk for hjelpen 🙂

12 svar
 1. Nickholas Maclergan
  Nickholas Maclergan says:

  Hei

  Kan jeg tillate meg å spørre om hva dere måtte betale for hengeren.

  Håper dere ikke blir fornærmet av min henvendelse…

  Gratulerer med en utrolig kul bolig og 😉

  Svar
 2. Daniel P
  Daniel P says:

  Hei Mari! Fantastisk prosjekt du har startet! Jeg blir virkelig inspirert til å begynne med det samme.
  Jeg lurer siden du har så bred henger må du da søke om tilatelse om å flytte huse på vei? Og i tilleg ha en traktor som trekker tilhengeren?

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei Daniel!

   Tusen takk 😀 Huset er rett under 3 meter, så da slipper du følgebil. Jeg må bruke liten lastebil på vei, da traktor max kan trekke 2.55m på vei. Jeg tror transportfirma ordner med evt. tillatelser dersom det er nødvendig. Driver å ordner det nå, så kan få med alle detaljene i artikkel jeg skal skrive når vi flytter huset i juli 🙂

   Svar
   • Anne
    Anne says:

    Hei!

    Har du noen tall på hvor mye det koster å flytte det med liten lastebil? Skjønner at dette avhenger av lengde på transporten, men det blir vel en del om det bare skal flyttes noen kilometer også. Hvor langt flyttet du det, og hva endte det med å koste? Tenker da ettersom man bare kan stå i to år på ett sted, så må flyttekostnader også innberegnes når man tegner opp huset. Og vet du hva begrensningene er for traktor hva gjelder lengde på transporten?

    Svar
    • Mari Louise
     Mari Louise says:

     Hei Anne!

     Det vil nok koste rundt 12-15.000 på kortere avstander. Det kan jo variere ihht hvordan tilbudet er i din del av landet. Sjekk ut hvem som driver med spesialtransport i nærheten og ring og spør 🙂 Dersom du planlegger å flytte hvert andre år ville jeg hatt en god plan på dette i forveien. Min erfaring tilsier at det tar mye tid å finne gode steder å sette huset privat og man må få godkjent søknad fra byggesaksavdelingen til kommunen før man kan sette huset et sted. Det betyr at hele flytteprosessen kan ta lang tid og kreve endel arbeid. Selv konkluderte jeg med at jeg ikke ønsket det stresset og valgte derfor å stå på en helårs campingplass. Vet ikke lengdebegrensningene, dessverre. Mari 🙂

     Svar
 3. Kristine
  Kristine says:

  Kan jeg spørre om de andre selgere av hengere som du tok kontakt med OG som ikke er like stor og tung som din ?

  Svar
  • Mari Louise
   Mari Louise says:

   Hei! Jeg var i kontakt med ca 25 forskjellige produsenter, de fleste som sa nei til leveranse av større henger som jeg var på jakt etter. Hvilken størrelse henger er du ute etter? Slik som du kan bygge under 3.5 tonn på og få godkjent som campingvogn eller en mellomstørrelse mellom det og min? Mari 🙂

   Svar
    • Mari Louise
     Mari Louise says:

     De eneste jeg har sett som er mellomstørrelse i norden er de som Treesign leverer! Det er noen amerikanske og kanadiske produsenter som kan levere, men grunnet vanskelig og dyr frakt, forskuddsbetaling og at det elektriske anlegget til lys og bremser er anderledes er det mye mer komplisert. Er du likevel interessert i de, send meg en mail så skal jeg finne frem linkene til deg 🙂 Når det er sagt er det over et år siden jeg gjorde min research, så nye produsenter har helt sikkert startet opp!

     Svar

Trackbacks & Pingbacks

Legg igjen et svar

Bli med i diskusjonen?
Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *